Ako zlepšiť erekciu? Tieto 3 rady vám pomôžu

Ak trpíte poruchou erekcie, negatívne to ovplyvňuje nielen váš sexuálny život, ale aj psychiku. Chcete vedieť, ako zlepšiť erekciu, a vyhnúť sa pritom liekom na predpis? V nasledujúcich riadkoch vám prinášame niekoľko osvedčených rád, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.

Problémy s erekciou má každý tretí muž

Erektilná dysfunkcia postihuje približne tretinu mužov. Hoci sa riziko výskytu problémov s erekciou zvyšuje vekom, dnes už nie sú výnimočné ani u mladších ročníkov. 

Medzi najčastejšie príčiny, ktoré spôsobujú problémy s erekciou, patria najmä: 

  • zdravotné problémy - vysoký krvný tlak, cukrovka, ale aj nadváha, 
  • zlý životný štýl - málo pohybu, fajčenie, alkohol, 
  • užívanie niektorých liekov - napríklad antidepresíva, lieky na krvný tlak,  
  • stres, úzkosť a ďalšie. 

Čím viac z týchto faktorov sa vás týka, tým sa u vás zvyšuje riziko výskytu problémov s erekciou. Liečba erektilnej dysfunkcie závisí od jej príčiny a siaha od liekov na predpis až po chirurgický zákrok. Pri menej vážnejších poruchách erekcie však môžete pre jej zlepšenie spraviť veľa aj vy sami. Ako v prípade väčšiny ochorení, aj pri problémoch s erekciou sú základom zmena životného štýlu a psychická pohoda

Ako zlepšiť erekciu: Toto zvládnete vo vlastnej réžii

#1 Zmeňte životosprávu a životný štýl

  • stavte na zdravú stravu a pridajte potraviny podporujúce sexuálne zdravie: ovocie, zelenina, strukoviny, ryby a orechy, 
  • ak máte nadváhu, zmeňte svoj stravovací plán,
  • zaraďte do svojho života pohyb - vhodnými aktivitami sú rýchla chôdza, beh, bicyklovanie, plávanie či lyžovanie,  
  • obmedzte príjem alkoholu a fajčenie, 
  • dbajte na dostatok spánku. 

#2 Dostaňte sa do pohody 

Rovnako dôležité ako fyzické zdravie je aj duševná pohoda. Ak nemáte žiadny vážny problém, snažte sa viac relaxovať a eliminovať stres. Vo vážnejších prípadoch sa obráťte na psychoterapeuta alebo sexuálnu poradňu. 

Čítajte aj: Keď jeden z partnerov nechce sex. Ako na rozdielne libido?

#3 Vyhľadajte pomoc prírody

Sila prírody a jej účinky na mužskú potenciu sú známe už stovky rokov. Bylinky ako maca peruánska, kotvičník zemný, pestrec mariánsky a mnohé ďalšie pomáhajú mužom aj pri snahe, ako zlepšiť erekciu.   

Čítajte aj: 6 byliniek na podporu potencie

Účinok byliniek môžete vyskúšať hneď v niekoľkých podobách. Môžete si z nich uvariť čaj alebo ich užívať v podobe prášku či tabletiek. Ak preferujete pohodlné riešenie, vyberte si prípravok, ktorý obsahuje viacero účinných zložiek na podporu erekcie.

Prírodné výživové doplnky Sirupo obsahujú vysoko koncentrované extrakty z tradičných bylín kombinovaných s modernými vedeckými poznatkami. Podľa toho, aký problém potrebujete riešiť, si môžete vybrať z dvoch typov doplnkov na podporu erekcie: 

  • Active XY Rapid - pre rýchly nástup erekcie a zvýšenie sexuálneho libida,
  • Active XY Long Plus - pre predĺženie pohlavného styku a získanie kontroly nad predčasnou ejakuláciou.

Recept na mužnosť nie je zložitý. Niekedy stačí pár jednoduchých zmien v životnom štýle a váš sexuálny život bude opäť v poriadku. Ak však erektilná dysfunkcia napriek tomu pretrváva, vyhľadajte odbornú pomoc lekára. 

Zdroje:

https://www.healthline.com/health/erectile-dysfunction/ed-natural-treatments 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz