Ako prebudiť v mužovi lásku? Oživte váš vzťah s našimi tipmi

Ako všetci vieme, dlhoročné vzťahy prechádzajú rôznymi fázami. Po počiatočnej zamilovanovanosti mnohí prechádzame do stereotypu, ktorý nás ubíja. Nemusí to však tak byť. Chcete vedieť, ako prebudiť v mužovi lásku? Prinášame vám niekoľko tipov na oživenie vášho vzťahu.  

Partnerský vzťah sa neustále vyvíja 

S milostným vzťahom je to ako na hojdačke. Raz ste hore a raz dole. Partnerské vzťahy prechádzajú niekoľkými fázami a stále sa vyvíjajú. 

Úvodná fáza je charakteristická zamilovanosťou. Počas prvých dvoch rokov vnímame svojho partnera ako dokonalého, vidíme v ňom len to najlepšie. Typickým znakom je aj veľmi intenzívny sexuálny život. Po niekoľkých rokoch síce eufória opadne, ale namiesto k nej nastupuje pocit dôvery a prehlbovanie vzťahu

Čítajte aj: Sex nezačína v spálni. Ako funguje sexuálna príťažlivosť? 

Zároveň však prichádzajú aj občasné konflikty a vzájomné ochladnutie. Je preto dôležité, aby ste vedeli svoj vzťah budovať a hľadali spôsoby, ako prebudiť v mužovi lásku v každom spoločnom období. Ak to dokážete, čaká vás odmena v podobe láskyplného vzťahu a milovaného partnera, ktorý je pre vás ochotný urobiť čokoľvek aj po rokoch spolunažívania. 

Budovanie vzťahu namiesto výčitiek: 10 tipov, ako prebudiť v mužovi lásku

Iste, k udržiavaniu pevného vzťahu a jeho budovaniu musia prispieť obe strany. Ak však cítite, že váš vzťah ochladol, začať s výčitkami nie je tá správna cesta. Budovanie vzťahu si totiž vyžaduje prácu. A záleží len od vás, ako k tomu prispejete. 

#1 Ukážte mu, že vám na ňom záleží

Buďte pozorná. Dajte partnerovi najavo, že naňho myslíte. Možných spôsobov je veľa. Venujte mu malý darček, aj keď práve nie je žiadna špeciálna príležitosť. Napíšte mu milý odkaz a vložte mu ho pred odchodom do práce do tašky. Pripravte mu do postele obľúbené raňajky alebo ho potešte akoukoľvek inou maličkosťou. 

Ak ste zavalená prácou, ukážte mu, že naňho myslíte aj napriek pracovnému vyťaženiu. Zavolajte mu cez prestávku. Povedzte mu, že naňho myslíte a že sa neviete dočkať, kedy sa večer uvidíte. Takýmito malými prekvapeniami mu ukážete, ako ho ľúbite. A buďte si istá, že odpoveď na seba nenechá dlho čakať. 

#2 Rešpektujte ho

Rovnako ako ženy, aj muži potrebujú rešpekt a ocenenie. Ukážte mu, že si ceníte jeho názory a schopnosti. Že váš vzťah je vyrovnaný a záleží v ňom na oboch. Muž sa bude cítiť vo vzťahu sebavedomý a rovnocenný, a to zároveň povzbudí aj jeho náklonnosť k vám.

#3 Hovorte mu, že je pre vás výnimočný

Dajte mu najavo, že nie je pre vás samozrejmosťou. Povedzte mu, že ste za váš vzťah vďačná. Zdôraznite mu, že si ceníte jeho pomoc alebo schopnosť rozosmiať vás aj v ťažkých chvíľach. Muž, ktorý sa cíti byť milovaným a oceneným, vám vaše city opätuje. 

#4 Počúvajte ho

Je rozdiel, ak svojho partnera len počujete alebo ho skutočne počúvate. Keď s vami hovorí, nadviažte očný kontakt a sústreďte sa na to, čo hovorí. Aktívnym počúvaním mu ukazujete, ako vám na ňom záleží. Váš muž sa bude cítiť vypočutý a pochopený. Vaša pozornosť mu dá pocit podpory a lásky, čo vám rozhodne rovnakým spôsobom vráti. 

#5 Buďte mu oporou (nielen) v ťažkých chvíľach

Aj muži mávajú ťažké chvíle, hoci si to niekedy nechcú priznať. Či už sa týkajú pracovného alebo osobného života, je dôležité, aby ste sa ho snažili pochopiť a podporiť. Ubezpečte ho, že sa na vás môže spoľahnúť. Váš pohľad na vec a vaša podpora sú preňho veľmi dôležité a pomôžu mu prekonať aj ťažké obdobia. 

Čítajte aj: Veci, o ktorých muži nehovoria

#6 Komunikujte otvorene

Ak chcete v mužovi prebudiť lásku, zdieľajte s ním svoje myšlienky a pocity. Hovorte mu, že ho ľúbite. Rovnako otvorene sa však rozprávajte aj o konfliktoch. Je predsa normálne, že na veci nemusíte mať vždy rovnaký názor. Povedzte mu, ako sa cítite a o probléme diskutujte. Vyhnite sa obviňovaniu. Pokúste sa nájsť riešenie, s ktorým budete obaja spokojní. 

Ak ste vo vzťahu spravili chybu, úprimne sa ospravedlňte. Dokážete mu tým, že vám záleží na jeho citoch. Váš partner vám musí dôverovať. Spoločné prekonávanie problémov a vzájomná dôvera váš vzťah posilňuje. 

#7 Skúšajte nové veci - spoločne

Aby vzťah neupadol do stereotypu, musíte ho udržiavať stále svieži. Netrávte čas doma pri telke, ale choďte niekam von. Veď ako dlho ste už nemali skutočné rande? Vyberte sa na večeru do novej reštaurácie, spravte si výlet na nové miesto.  Nájdite si nového koníčka, ktorý vás bude spájať. Môže to byť napríklad kurz varenia alebo aj spoločný tréning na výstup na Gerlachovský štít.  

Robte všetko preto, aby ste si vytvárali nové spomienky. Váš vzťah to oživí a bude opäť vzrušujúci ako na začiatku. Obom vám to pripomenie, prečo ste sa do seba zamilovali. Spoločné koníčky vám pomôžu budovať hlbší a zmysluplný vzťah. 

#8 Nechajte mu aj vlastný priestor

Áno, spoločné trávenie času je veľmi dôležité. Rovnako dôležité je však mať priestor aj na svoje vlastné záujmy. Nemusíte spolu tráviť každú voľnú chvíľu. Nechajte mu priestor na jeho vlastné hobby. Neprotestujte, keď si chce vybehnúť von s kamarátmi.  

Namiesto toho sa sústreďte na vlastné záujmy a vlastný okruh známych. Buďte aj naďalej tou zaujímavou osobou, do ktorej sa váš muž zamiloval. Udržiavanie individuálnych koníčkov a okruhu priateľov vás nerozdeľuje. Naopak, váš vzťah to v skutočnosti posilňuje a dáva vám priestor tešiť sa na ďalšie spoločne strávené chvíle. 

#9 Často sa ho dotýkajte

Dotyky sú vzťahu mimoriadne dôležité. Chyťte sa za ruky pri prechádzke. Pred odchodom ho pobozkajte. Pritúľte sa k nemu večer na gauči. Veľmi kontaktné sú aj masáže. Toto všetko dokáže vášmu partnerovi pripomenúť, ako veľmi vás miluje.

#10 Nájdite si čas na fyzickú intimitu

Intimita zbližuje a muži fyzické prejavy lásky milujú. Myslite na to, že sex spúšťa dopamín - chemickú látku, ktorá je spojená s potešením. Vychutnajte si sex ako prejav, ktorý vám partner vysiela ako signál lásky. 

Úlohou dlhodobého vzťahu je dôležité dopracovať sa k praktikám, ktoré si budete obaja užívať. Rozprávajte sa  spolu otvorene o tom, čo má kto rád a nebojte sa experimentovať. Vyskúšajte rôzne polohy a nové vzrušujúce miesta. Pripomenie vám to vášeň, ktorá vás spojila a posilní to vaše puto. 

Ak má váš partner problém s rýchlym vyvrcholením alebo iné poruchy erekcie, siahnuť môžete aj po prírodných výživových doplnkoch na podporu erekcie. Podporných prostriedkov sa nemusíte obávať. Sex fungujúci po sexuálnej stránke je predsa prospešný pre vás oboch. 

Malá rada na záver

Zo ženského uhla pohľadu nie sú mužské prejavy lásky vždy jednoznačné. Myslite na to ešte predtým, než začnete hodnotiť, ako vás partner ľúbi. Možno to znie ako klišé, ale mnohí muži naozaj nedokážu vyjadriť lásku slovami. Hovoria za nich činy. Naučte sa teda vnímať a oceniť aj takéto signály lásky. 

Aj keď ste spolu už dlhšie, urobte z vášho každodenného života vo dvojici niečo výnimočné. Pripomeňte si to, čo na partnerovi milujete a obdivujete. Myslite na to, že neustálu starostlivosť vyžaduje nielen váš emocionálny vzťah, ale aj vaša fyzická intimita. Ak na to nezabudnete, sama veľmi ľahko prídete na to, ako prebudiť v mužovi lásku.

Zdroje:

https://www.wikihow.com/Keep-a-Man-in-Love-with-You 

https://www.ta3.com/clanok/200625/chcete-vecnu-lasku-experti-maju-4-tipy-pre-trvale-vztahy 

https://www.umenimilovat.cz/muzske-signaly-lasky/

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz