Partnerka nemá chuť na sex?

Máte pocit, že vaša partnerka má málokedy chuť na sex? Možno pri ňom robíte niektoré z následujúcich vecí, ktoré ženy pri sexe jednoducho neznášajú. Pretože všetci by sme sa mali snažiť o vzájomné pochopenie a rešpektovanie preferencií svojich partnerov, je dôležité porozumieť, čo ženy od sexu očakávajú a čo od neho odrádza.

partnerka-clanok2

 

  1. Nedostatok predohry: Jedným z najčastejších sťažností žien je, že muži často prehliadajú alebo uponáhľajú predohru. Predohra je pre mnoho žien kľúčová pre dosiahnutie vzrušenia a príjemnej sexuálnej skúsenosti. Veľa žien potrebuje viac času ako muži, aby boli pripravené na sex. Prehliadanie predohry môže viesť k neuspokojivému sexu pre ženu.

 

  1. Neúcta: Ženy chcú byť rešpektované v posteli rovnako ako mimo nej. To zahŕňa pochopenie a rešpektovanie ich hraníc, vypočutie ich prianí a potrieb a nevnucovanie im niečoho, čo nechcú. Nerešpektovanie týchto zásad môže viesť k neuspokojivosti a dokonca k traume.

 

  1. Nedostatočná komunikácia: Komunikácia je kľúčom k dobrému sexu. Neschopnosť mužov komunikovať o sexe, čo zahŕňa neschopnosť oznámiť svoje priania a potreby, rovnako ako neschopnosť počúvať a reagovať na priania a potreby svojej partnerky, je častým zdrojom nespokojnosti u žien.

 

  1. Egoizmus: Sex by mal byť vzájomný zážitok, ktorý uspokojuje obe strany. Bohužiaľ, niektorí muži sa zameriavajú predovšetkým na svoje potreby a uspokojenie, čo môže viesť k tomu, že sa žena cíti prehliadaná a nespokojná.

 

Čo urobiť na zlepšenie?

Prvým krokom k lepšiemu sexu je pochopenie a rešpektovanie potrieb a túžby partnera. Komunikácia je tu kľúčová. Hovorte o svojich potrebách a očakávaniach, počúvajte a reagujte na potreby svojho partnera.

 

Predohra je tiež dôležitá. Dostaňte sa k veci pomaly a neuponáhľajte. Uistite sa, že je váš partner pripravený a vzrušený, než sa pustíte do sexu.

 

Pokiaľ ide o libidové problémy, môže pomôcť zmena životného štýlu, vrátane zdravej stravy, pravidelného cvičenia a dostatočného spánku. Pre niektoré ženy môžu byť užitočné aj doplnky stravy, ako sú bylinné čaje, sirupy a pilulky, ktoré môžu pomôcť zvýšiť libido.

 

V prípade fyzického nepohodlia alebo bolesti by mala žena konzultovať svoje problémy s lekárom. Existujú lekárske a terapeutické možnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť alebo odstrániť tieto problémy.

 

Vždy majte na pamäti, že sex by mal byť príjemný pre obe strany. Rešpektujte svojho partnera a snažte sa dosiahnuť vzájomnú spokojnosť a uspokojenie. A pamätajte, že to, čo funguje pre jedného človeka, nemusí nutne fungovať pre druhého. Dôležité je byť otvorený, komunikatívny a rešpektujúci.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz