Rozlúčte sa s únavou: Ako vybrať bylinný doplnok pre viac energie

Každý z nás sa sem tam ocitne v situácii, kedy jednoducho potrebuje počas dňa dodať energiu na fyzické či mentálne aktivity. Väčšina ľudí v takejto situácii siahne po káve alebo energetických nápojoch, ktoré síce dodajú potrebnú energiu, avšak ich účinok je krátkodobý a ich prílišné pitie môže negatívne pôsobiť na tráviaci systém. Príroda ponúka svoje vlastné riešenie pre dodanie energie a ponúka nám ho vo forme byliniek. Ich správna kombinácia nám vie dodať energiu efektívne, dlhodobo a bez zaťaže na tráviaci systém.

unava-sirupo-blog2

Tu sa pozrieme na niekoľko kľúčových faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere bylinného doplnku pre viac energie.

 

  1. Vyberte správne byliny: Nie všetky byliny majú rovnaké účinky a niektoré môžu byť pre vás účinnejšie ako iné. Ak hľadáte prírodný spôsob, ako zvýšiť svoju energiu, mali by ste sa zamerať na bylinky, ktoré sú známe svojimi energizujúcimi vlastnosťami. Medzi také bylinky patrí napr. ashwagandha, zelený čaj a guarana.

 

Ašvaganda je adaptogén, čo znamená, že pomáha telu prispôsobiť sa stresu. Ashwagandha tiež podporuje energiu a vitalitu tým, že podporuje zdravú funkciu nadobličiek a štítnej žľazy.

 

Zelený čaj obsahuje prirodzený stimulant kofeín, ktorý môže zvýšiť vašu energiu. Okrem toho zelený čaj obsahuje aj l-theanín, aminokyselinu, ktorá podporuje relaxáciu a zlepšuje koncentráciu a pozornosť.

 

Guarana je ďalší vynikajúci zdroj kofeínu. Guarana tiež obsahuje teobromín, chemikáliu podobnú kofeínu, ktorá podporuje kardiovaskulárne zdravie.



  1. Zvážte svoje individuálne potreby: Niektoré bylinné doplnky môžu poskytnúť ďalšie výhody, ako je podpora koncentrácie, adaptogénna podpora, podpora imunitného systému atď. Premýšľajte o svojich konkrétnych potrebách a vyberte doplnok, ktorý ich najlepšie vyhovuje.



  1. Vyhnite sa umelým prísadám: Kvalitný bylinný doplnok by mal obsahovať iba prírodné ingrediencie. Vyhnite sa doplnkom, ktoré obsahujú umelé prísady, alebo konzervačné látky.



  1. Zvážte svoj životný štýl a stravovacie návyky: Ak ste vegetarián alebo vegán, uistite sa, že váš doplnok je vhodný pre váš stravovací štýl. Rovnako ak máte potravinové alergie alebo intolerancie, uistite sa, že váš doplnok je bez alergénov.

 

Doplnky s ashwagandhou, zeleným čajom a guaranou sú vhodné pre každého, kto hľadá zdravý a účinný spôsob, ako zvýšiť svoju energiu a koncentráciu. Môžu byť tiež užitočné pre ľudí, ktorí sa cítia stresovaní alebo preťažení, pretože tieto byliny pomáhajú telu lepšie sa vyrovnať so stresom.



Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz