Ako prirodzene podporiť zdravie štítnej žľazy?

Výskum z roku 2021 týkajúci sa výskytu chemikálií v životnom prostredí, ktoré narúšajú endokrinný systém, potvrdil prítomnosť látok rizikových látok (bisfenolu, rôznych druhov ftalátov a pod.) v mnohých bežne konzumovaných potravinách. Tieto látky sa nachádzali v potravinách, v ich obaloch, vo výrobkoch osobnej starostlivosti ba dokonca i vo vode. Výskum poukázal na fakt, že existuje prepojenosť medzi príjmom týchto látok a fungovaním štítnej žľazy. Ale jesť, piť a dýchať musíme. Ako sa môžeme vyhnúť prípadnej hormonálnej nerovnováhe alebo prirodzene podporiť zdravie štítnej žľazy?

Zvýšenou hladinou jódu

Hlavnou funkciou štítnej žľazy je prijímať z potravy jód a premieňať ho na hormóny štítnej žľazy. Nedostatok jódu sa všeobecne dramaticky znížil u celej populácie v dôsledku programov jodizácie soli v päťdesiatých rokoch minulého storočia. Ale spoliehať sa na príjem jódu iba z potravy nestačí. Jeho hladinu v tele môžete zvýšiť i vďaka organickým doplnkom výživy, ktoré sú pre človeka tou najprirodzenejšou cestu. Prečo?

Pretože prevencia je prvým krokom k úspechu

Udržiavanie optimálnej funkcie štítnej žľazy a vyvážených hladín hormónov, trijódtyronínu (T3) a tyroxínu (T4), je životne dôležité pre celkové zdravie. Dysfunkcia štítnej žľazy je pomerne bežným javom a môže viesť až k stavom, ako je tyroiditída, hypertyreóza alebo hypotyreóza. Účinným spôsobom ako týmto ochoreniam predísť je užívanie takých doplnkov výživy, ktoré pokrývajú výživové potreby štítnej žľazy. Tie dokážu zabezpečiť jej podporu prirodzeným a bezpečným spôsobom. Ako to dosiahnuť?

Kvalitným zložením a pravidelným užívaním

Spomedzi širokej palety výživových doplnkov odporúčame, aby ste boli pri výbere maximálne obozretní a venovali dostatočnú pozornosť zloženiu a pôvodu účinných látok. Keďže faktory ovplyvňujúce rovnováhu hormónov štítnej žľazy sú rôznorodé, je vhodné vyberať si také produkty, ktoré okrem jódu obsahujú aj ďalšie stopové prvky. Napríklad selén, zinok, či vitamíny E a C, ktoré ponúkajú komplexnú ochranu. Samozrejmosťou je ich pravidelné užívanie.

Thyroptimal - komplexná ochrana a harmonizácia

Z radu prírodných výživových doplnkov je jednotkou v oblasti prevencie chorôb a zdravia štítnej žľazy Thyroptimal.

Jeho zloženie je čisté, bezpečné, podliehajúce prísnym nárokom na potreby hormonálnej rovnováhy štítnej žľazy a na transport hormónov. Vďaka prítomnosti chaluhy bublinatej Thyroptimal obsahuje dostatok jódu. Tým prispieva k správnej tvorbe hormónov štítnej žľazy a dôležitej látkovej premene, ako aj k správnemu fungovaniu nervového systému. 

thyroptimal

Thyroptimal má výrazné harmonizačné účinky. Imunitný systém podporuje prítomnosťou vitamínu C, ktorý navyše znižuje pocit únavy a vyčerpania. Obsiahnutý selén napomáha k optimálnej produkcii štítnej žľazy a spolu s vitamínom E zabezpečuje ochranu buniek pred oxidačným stresom. Nepostrádateľný zinok sa zasa stará o látkovú premenu vitamínu A a optimalizáciu správneho fungovania štítnej žľazy. Vďaka tomu Thyroptimal prirodzene pomáha udržiavať pokožku zdravú, vlasy vyživené a nechty pestované.

Odporúčanie na záver

Thyroptimal je prírodný produkt značky Sirupo, ktorý vám pomôže dostať hladinu hormónov štítnej žľazy pod kontrolu a lepšie sa vyrovnať s nepríjemnými prejavmi. Je skvelým doplnkom v rámci udržiavania zdravia štítnej žľazy alebo ako doplnok tradičnej liečby ochorení štítnej žľazy.

Zdroj výskumu: Sokal A, Jarmakiewicz-Czaja S, Tabarkiewicz J, Filip R. 2021.Diétny príjem látok narušujúcich endokrinný systém prítomných v prostredí a ich vplyv na funkciu štítnej žľazy. Živiny. 2021;13(3):867. doi: 10.3390/nu13030867



Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz