Príznaky menopauzy si vyžadujú komplexné riešenia

Menopauza nie je choroba, ale prirodzená súčasť starnutia, ktorá nekompromisne postretne skôr či neskôr každú ženu. Zatiaľ čo približne štvrtina žien nepociťuje žiadne príznaky, ďalších približne 75 % žien zažíva intenzívne rušivé príznaky menopauzy. Tie vedú k zhoršeniu kvality života a potenciálne dlhotrvajúcim zdravotným problémom. Byť pripravená a mať po ruke ten správny návod, ako zvládať tieto nepríjemné symptómy je väčšou polovicou úspechu. Čo všetko za ním stojí?

 

Menopauza – čas zmien

Hormonálne a iné zmeny spôsobené menopauzou môžu zvýšiť riziko vzniku rôznych  ochorení. Počas menopauzy hladina ženského hormónu estrogénu klesá, čo je dôvodom mnohých neurologických symptómov ako návaly tepla, zimnica, nočné potenie, problémy so spánkom, spomalený metabolizmus, výpadky pamäte, zmeny nálady či dokonca depresia.

Tie prichádzajú niekedy okolo 40. roku života, niekedy aj skôr, v tzv. perimenopauzálnom období. Venovať pozornosť prvým príznakom menopauzy sa naozaj oplatí. Pri nástupe ďalších fáz to môže byť poľahčujúcou okolnosťou pri zmierňovaní intenzívnych symptómov. Na menopauzu je preto potrebné sa zamerať komplexne. Venujme sa hormónom.

Revolúcia v hormonálnej rovnováhe

Hormóny v ženskom tele sú komplikovaným systémom, ktorému by každá žena mala pozorne načúvať. Sú to poslovia, ktorí putujú cez krvný obeh, aby naštartovali, zastavili, urýchlili alebo spomalili fyzické a chemické procesy vo všetkých telesných systémoch. Dostať ich do rovnovážneho a dobre fungujúceho stavu môže byť práve v tomto období extrémne náročné. Nie však nemožné.

Až 4 z 5 žien sa zaujímajú o neinvazívne metódy a prípravky, ktoré by im pomohli zmierniť príznaky menopauzy bez vedľajších účinkov. Doplnky výživy na prírodnej báze sa stávajú čoraz preferovanejšími a ich účinky sú častokrát prekvapivé, navyše, pôsobia bez vedľajších účinkov. Neobsahujú priamo hormonálny estrogén, resp. obsahujú jeho živočíšnu alternatívu alebo sa významnou mierou podieľajú na aktivizácii jeho tvorby tou najprirodzenejšou cestou. Vďaka prírode.

Špičkový prírodný doplnok, ktorý vás prirodzene zbaví nežiaducich účinkov menopauzy

Výživový doplnok Femenoa patrí do kategórie čisto organických doplnkov. Bol špeciálne vyvinutý pre všetky 4 štádiá menopauzy a je vhodný pre ženy všetkých vekových kategórií, úplne bezpečný a prirodzený. Je charakteristický jedinečným mixom prírodných bylinných ingrediencií a klinicky overených rastlinný extraktov z červenej ďateliny, prasličky roľnej, pagaštanu konského či ploštičníka hroznovitého.

Významným nositeľom fytoestrogénov (rastlinných zlúčenín podobných estrogénu) vo výživovom doplnku Femenoa je maca peruánska, ktorá má na ženské telo komplexné účinky. Prirodzene zvyšuje hladinu estrogénu, nastoľuje hormonálnu rovnováhu a výrazne ovplyvňuje sexuálnu aktivitu.

femenoa

Z bylín to je predovšetkým ďatelina lúčna, ktorá sa stará o normálnu činnosť srdca, optimalizuje kardiovaskulárny systém (krvný tlak) a ženám prináša dôležité menopauzálne pohodlie, alebo praslička roľná. Praslička je potrebná pre správne fungovanie kĺbového aparátu a pohybovú flexibilitu. Navyše prináša rovnováhu nervovej sústavy tým, že poskytuje upokojenie a stavy relaxácie. Pozitívne vplýva aj na kvalitu stavu ženskej pokožky, vlasov a nechtov.

Femenoa – pre pohodlie zvnútra a krásu zvonka

Výživový doplnok Femenoa svojim zloženým komplexne pokrýva potreby všetkých dôležitých vnútorných sústav ženského tela. Priaznivo pôsobí na nervový, cievny, endokrinný, či lymfatický systém tým, že pomáha prirodzenou cestou, vďaka organickým zložkám prírodného pôvodu, aktivizovať ich správnu činnosť.

Prítomnosť ďalších dôležitých prvkov vo Femenoa ako vitamín D, B6 a horčík sa podieľa na zdravej regulácii hormonálnej rovnováhy, podporuje energetický metabolizmus, tvorbu červených krviniek a pozitívne stimuluje psychickú aktivitu žien. V neposlednom rade tento vitamínový mix prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania a podpisuje sa na zdravom vzhľade pokožky, pevných nechtoch a vyživovaných vlasoch.


Femenoa sa zaslúžene radí k produktom s komplexným pôsobením na príznaky menopauzy vo všetkých jej štádiách. Pomáha ženám žiť a pracovať s ľahkosťou a v súlade so svojím cyklom a jeho prirodzenými zmenami.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz