Zázračné účinky Ashwagandy: Ako táto ajurvédska bylina môže vylepšiť váš celkový zdravotný stav

Ashwagandha je bylina, ktorá sa hojne používa v ajurvédske medicíne - tradičné indickej liečebnej praxi.Je známa svojimi adaptogénnymi vlastnosťami, čo znamená, že môže pomôcť telu lepšie sa vyrovnávať so stresom. A práve stres môže byť jedným z hlavných faktorov, ktoré prispievajú k pocitu únavy a nedostatku energie.

sirupo-ashwagandha-blog2

Ashwagandha môže pomôcť zvýšiť energiu tým, že podporuje zdravú funkciu nadobličiek, žliaz, ktoré produkujú hormóny, vrátane kortizolu (hormónu stresu) a adrenalínu (hormónu energie). Keď sú naše nadobličky preťažené, môže to viesť k chronickej únave a nízkym energetickým hladinám.

Ashwagandha tiež podporuje zdravú funkciu štítnej žľazy, ktorá hrá kľúčovú úlohu v regulácii metabolizmu a energetickej hladiny. Nízka funkcia štítnej žľazy môže viesť k pocitu únavy a nedostatku energie.

Je dôležité poznamenať, že aj keď môže byť Ashwagandha užitočná pre zvýšenie energie, mali by ste sa pred užitím akéhokoľvek bylinného doplnku najprv poradiť so svojím lekárom alebo odborníkom na zdravie. Ashwagandha môže interagovať s niektorými liekmi a môže byť nevhodná pre niektorých ľudí, vrátane tých s autoimunitnými ochoreniami alebo tehotných žien.

Zdravý životný štýl, plný vyváženej stravy, dostatočnej hydratácie, pravidelného pohybu a kvalitného spánku, je základom pre udržanie vysokých hladín energie. Pridaním niektorých prírodných doplnkov, ktoré obsahujú Ashwagandhu, môžete ešte viac podporiť svoje telo a pomôcť mu zvládať náročné obdobie. Vždy ale pamätajte, že každý sme individuálni a čo funguje pre jedného, ​​nemusí nutne fungovať pre druhého.

Vždy sa poraďte so svojím lekárom alebo dietológom pred začatím akéhokoľvek nového režimu alebo doplnku stravy.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz