Čo robí intímna aktivita s vaším zdravím?

Zdravá sexuálna aktivita je nepochybne súčasťou zdravého životného štýlu. Pomáha udržiavať telo a myseľ aktívne, bez ohľadu na vek. Sexuálna aktivita sa odporúča, a to nielen pre pôžitok samotný, ale aj kvôli množstvu benefitov pre fyzické zdravie, ako aj pre psychickú a emocionálnu pohodu vás a vášho partnera. 

 

 

Aké sú výhody pravidelného sexu?

Sexualita je neoddeliteľnou súčasťou života a uspokojivá sexuálna aktivita vnáša do života nové kvality s množstvom výhod. Odhliadnuc od potešenia, sex je jedným z najkomplexnejších cvičení, ktoré existujú. Pomáha spaľovať kalórie, navodzuje psychickú pohodu a utužuje fyzické zdravie. Vďaka tejto príjemnej aktivite môžete dosiahnuť množstvo benefitov, napríklad ako:

  • zníženie stresu a depresívnych a úzkostných stavov
  • kvalitnejší spánok
  • zníženie krvného tlaku
  • zlepšenie imunitného systému
  • nižšie riziko srdcových chorôb
  • okamžitú, prirodzenú úľavu od bolesti
  • vyššie sebavedomie 
  • lepšiu pamäť
 

Sex a psychické zdravie

Bezpečný sex s milujúcim partnerom môže byť receptom na šťastie, pretože sexuálne zdravie prináša do vášho života nielen fyzickú ale i duševnú pohodu a vyrovnanosť. Počas tejto príjemnej aktivity sa vo veľkom množstve uvoľňujú hormóny, ktoré potrebujeme na zvýšenie dobrej nálady a elimináciu stresu. Sex pomáha stimulovať pocity priateľstva a šťastia, poskytujúce podporu potrebnú na to, aby ste zostali v psychickej pohode.

 

Ovplyvňuje sex dlhovekosť?

K dlhovekosti samozrejme prispieva veľa faktorov, ale aktívny sexuálny život môže byť jednoduchým a ľahkým spôsobom, ako si život môžete príjemne predĺžiť. Ak je sex súčasťou vášho života, či už kvôli vzťahu alebo túžbe, je dôležité vedieť zažívať sexuálne uspokojenie v každom veku

Naplnený sexuálny život je totiž indikátorom dobrého fyzického a duševného zdravia, či už patríte k tým skôr narodeným, alebo nie. Aj keď dokonale vyhovuje vašim emocionálnym a fyziologickým potrebám, na rozvoji tejto oblasti sa dá prakticky pracovať neustále. Úlohu tu nezohráva čas ani vek.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz